НОВО

YouthPOWER 48V Server Rack батерија со Afore инвертер

Инженерите на YouthPOWER спроведоа BMS тест со Afore, а резултатите покажаа висока компатибилност помеѓу YouthPOWER48V сервер решетката батеријаиПред инвертер.

Afore е познат бренд во индустријата за соларни инвертери, препознатлив по својот исклучителен квалитет, високата ефикасност, доверливоста и напредните технолошки карактеристики кои обезбедуваат стабилна работа и го максимизираат производството на енергија. Тие нудат еднофазни и трифазни инвертери за различни размери и типови на системи за соларни панели. Овие инвертери користат напредна електронска технологија и интелигентни контролни алгоритми за да ја подобрат ефикасноста на конверзија на енергија, истовремено обезбедувајќи можности за следење во реално време и далечинско управување за дијагноза на дефекти.

Пред инвертерsможе да се пофали со висока енергетска ефикасност, иупотреба на висококвалитетни материјали и напредни производни процеси, обезбедувајќи издржливост и стабилност дури и во тешки еколошки услови, што резултира со продолжена услуга lако. Пред инвертерстана популарна опција за домашен соларен систем за складирање.

Младинската МОЌБатерија за решетката Lifepo4 на сервероте многу енергетски густ, лесен и има долг животен циклус од над 10 години. Исто така, има можности за брзо полнење и празнење погодни за серверски системи со висока моќност. Неговите комуникациски порти обично се опремени со стандардни протоколи како што се CAN, RS-485, RS-232, кои имаат добра компатибилност и можат беспрекорно да се поврзат со различни системи и уреди за следење.

Подолу се некои однајнови проекти за инсталацијасо различни марки инвертери за референца.

YouthPOWER 48v батерии за решетки за сервирање

YouthPOWER 40KWh батериски батериски систем за инсталација во Франција

  • Модел на батерија: 10kWH - 51.2V Lifepo4 батерија 200Ah
  • Инвертер: Deye хибридни инвертери

YouthPOWER 5KWh Server Rack Lifepo4 инсталација на батерии во Азија

  • Модел на батерија: 5kWh - 48V 100Ah LiFePO4 батерија
  • Инвертер: Voltronic инвертер

Тестот за комуникација помеѓу системот BMS за батерии на YouthPOWER и инвертерот Afore обезбедува ефикасност, дијагноза на дефекти, подобрена безбедност и собирање и анализа на податоци.

Соларните инвертери и системот за складирање на соларни батерии играат клучна улога во соларните системи, подобрувајќи ја ефикасноста на конверзија на енергија, флексибилноста на системот, доверливоста и еколошката пријатност. Тестирањето на овие компоненти е од клучно значење за да се обезбеди безбедно, стабилно и ефикасно работење преку идентификување проблеми, оптимизирање на перформансите и исполнување на очекуваните барања.

YouthPOWER литиумската батерија BMS е тестирана на многу инвертери на пазарот и покажа исклучителни перформанси и стабилност. Ние веруваме дека технологијата е клучот за успехот, а не само цената. Како резултат на тоа, батериите YouthPOWER се ориентирани кон клиентите и постојано се развиваат за да обезбедат висококвалитетни производи од литиумски соларни батерии.

Поврзани вести:YouthPOWER 20KWH соларна батерија за складирање со LuxPOWER инвертер


Време на објавување: мај-30-2024 година